Att gå till en optiker

Ja, men det kan man behöva påminnas om lite titt som tätt att göra. Speciellt om man vet om att man redan har dålig syn, har glasögon eller linser. Detta för att synen hela tiden förändras och det är med andra ord viktigt att se till att man har uppdaterade glasögon eller linser som gör att man helt enkelt är så snäll som möjligt mot sig själv och sina ögon. Att gå för länge med glasögon som egentligen inte hjälper är ju helt enkelt bara otroligt onödigt.

Det som man kanske inte alltid tänker på är att man även ska gå på linsundersökning. Att boka linsundersökning hos Fredsgatan Optik är med andra ord otroligt viktigt och du kan göra det med trygghet eftersom dem har många års erfarenhet av just detta. De började nämligen sälja linser till sina kunder redan på tidigt 70-tal men mycket har ju naturligtvis hänt sedan dess. Bor du med andra ord i Göteborgstrakten så rekommenderar dem dig att åka förbi för att få hjälp med en linsundersökning.

Varför gör man det?

Jo men med samma syfte som att uppdatera dina glas i glasögonen så de hjälper dina ögon att se bättre så gör man ju samma sak med linserna. För att helt enkelt kunna tillpassa linser som lämpar sig så bra som möjligt arbetar man med en så kallad topograf. Det är som en kamera som ger en bild av din hornhinna ungefär som en orienteringskarta med höjdavvikelser. Detta underlättar i sin tur för optikerna att hitta linser till ett öga som inte har helt regelbunden form på själva hornhinnan. Så tänk till nu och boka en linsundersökning redan idag och se till att du hjälper dina ögon med linser som ser till att dina ögon får bästa möjliga förutsättning att se!