Isolera taket och sänk uppvärmningskostnaderna

Jag har ett gammalt hus sedan många år, och jag gillar dess rustika charm och att allt inte är perfekt på något vis. Det är lite skevt och vint, och det drar lite här och där. Den charmen har försvunnit lite det sista och då inte minst på grund av att uppvärmningen av huset blivit löjligt dyrt. Väggarna är hjälpligt isolerade sedan förut, men taket har varit eftersatt. Det har liksom alltid varit så och jag har inte tänkt på det så mycket innan brorsan byggde till sitt hus och isolerade det nya taket med lösull. Han har alltid varit mer praktisk än jag och hans syn på okej standard är lite annorlunda än min.

Funkar lika bra på gamla hus som nybyggda

Det var en otroligt enkel lösning med lösull och jag såg till att vara hos brodern när de kom för att isolera taket och passade på att prata med killarna från Sjömarkens. Vi kom överens om att de skulle kolla på mitt tak och se vad som kunde göras. Några dagar senare var de där och var nöjda med det de såg, det skulle inte vara några problem att ta hand om mitt gamla tak också. Det krävdes lite förarbete som jag inte klarade av, men som var enkelt för två snickare. De reglade upp ordentligt och placerade en plastduk för lösullen att ligga på. Några dagar senare var Sjömarkens där och pumpade in lösull genom en stor plastslang. Otroligt snabbt och smidigt och jag har numer ett välisolerat och värmesparande tak. Jag kan inte förstå att det skulle ta mig så lång tid att ta mig för detta, men bättre sent än aldrig-