Ny inspiration till min smyckestillverkning

Det börjar närma sig vår och det blir då alltid tid för att samla lite ny inspiration. Jag försöker såklart att ständigt suga åt mig fina saker jag ser i min vardag, men ibland krävs det faktiskt att man avsätter tid för att just leta efter inspiration och kanske försöka beställa hem lite material tidigt för att testa sig fram. Under många år så har jag försökt bygga upp ett bibliotek som gjort att jag väldigt ofta har ett brett sortiment av pärlor till mina smycken hemma. Det har inneburit att jag kan göra en ganska bred variation på smycken utan att känna att jag behöver beställa hem. Under inspirationstiden försöker jag därför vara smart med att beställa hem lite nya grejer.

Låt dig inspireras

En av pärlorna jag funnit detta året är en pärla som kallas för cabochoner som är en rundad pärla men som är helt platt på sin baksida. Den har heller inget hål, som verkligen inte hör till vanligheterna när det kommer till pärlor, utan limmas i stället fast på olika smycken så som ringar eller andra infattningar. Dessa kan både vara av glas men också i halvädelstenar, resin eller andra material. Dem finns i många olika färger och det är framför allt därför jag oftast fastnar för en ny oärla.

Cabochoner är något som känns ganska ovanligt och därför kändes det kul att välja till denna prälan som en samling i mitt lilla förråd. Jag längtar ganska mycket efter att jag kommer få användning för den men jag är säker på att det kommer bli inom kort. Så länge får jag helt enkelt producera smycken till mig själv och bara njuta av fantastiskt fina pärlor som många kanske till och med frågar om och som får beställa tills dem anlänt till mitt lager 🙂