Kärlbehandlingar

Står du i valet och kvalet om du ska göra några kärlbehandlingar så kan du läsa det här inlägget först. Personer gör kärlbehandlingar av olika anledningar men på en skönhetssalong görs det för det mesta av den anledning att kärlbehandlingen ska förbättra utseendet på något vis. Om du har ömma eller onda åderbråck så kan du få åtgärdat detta på sjukhuset. Inga behandlingar görs på sjukhus eller vårdcentraler av kosmetiska skäl. Kärlbehandlingar görs på olika ställen men vanligast är att göra dessa i ansiktet och benen. Kanske inte så svårt att förstå då det ofta är på benen som synliga kärl uppstår och det är ansiktet som syns först (även om det inte uppstår några större synliga kärl där).

Kärlbehandling med IPL

Den vanligaste metoden att behandla ytliga kärl är genom något som heter IPL (Intense Pulse Lighting) där ljuset från lasern omvandlas till värme som förstör kärlväggens protein och därmed koagulerar blodet i kärlet. Det bästa med IPL, förutom att det är väldigt effektivt, är att det går relativt fort att utföra en behandling. Det kan gå så fort som på en halvtimme eller upp till en timme beroende på områdets storlek och antal kärl som ska behandlas.

Efter kärlbehandlingen

När du har gjort en kärlbehandling med IPL så finns det några saker som du helst ska undvika och det är bland annat;

  • Behandling med någon form av injektion
  • Att bada i varmt vatten eller bastu
  • Alla former av brun-utan-sol produkter
  • Att bada i swimmingpool eller havsbad

En annan sak du helst ska undvika är att vara i solen eller solarium och om du måste vistas i sol på dagarna så är det högsta solfaktor som gäller i ungefär 2-3 veckor efter din kärlbehandling. Prata med behandlaren för att få råd om någon bra hudprodukt du kan använda på det behandlade stället.