Badrumsrenovering

Nu har jag gått och funderat i ett par år faktiskt om och hur jag ska göra min badrumsrenovering i stugan. Jag medger att jag är lite osäker på om jag kommer att klara att genomföra badrumsrenoveringen på egen hand eller om det kanske är bättre att anlita någon. Det är möjligt att jag skulle kunna göra vissa saker själv och sedan använda mig av någon som till exempel lägger in mattan åt mig. Det är ju speciellt med badrumsrenovering då du inte kan få ut nåt på försäkringen om inte våtrumsutrymmen är gjorda av auktoriserade hantverkare. Till exempel om jag inte har en duschkabin och det blir en läcka, då får jag inte ha lagt in mattan själv och tro att det är säkert mot vatten.

Tips för badrumsrenovering

Att renovera ett badrum är inte direkt billigt, om du vill hålla nere kostnaderna en aning så måste du göra förarbetet själv och det är precis det jag funderar på om jag själv ska göra. När du gör budgeten inför sin badrumsrenovering så tänk på hur du ska fördela pengarna. Vill du ha snygga tapeter och inredning eller vill du anlita en fackman som ser till att du slipper framtida problem med vattenläckor och annat? När du vet exakt vad det är som ska ingå i renoveringen så skickar du efter offerter från ett par olika företag.

Regler för badrumsrenovering

Och så var det ju det där med eventuella vattenläckor. Det kan bli väldigt dyrt för den som har råkat hoppa över reglerna, anlita alltid fackmän och specialister för sådant du inte själv vet hur man gör. Elarbeten och rördragning i ett badrum ska utföras av en certifierad elektriker och rörmokare, kakel bör sättas av auktoriserade montörer som är godkända av Byggkeramikrådet eller till exempel Svensk Våtrumskontroll. Själv kan du byta blandare, montera handfatet, ta loss eventuell gammal plastmatta på väggar och golv.