Spännband till släpvagn

Hur ofta lastsäkrar du ditt bagage när du lastat på släpvagn eller med hjälp av takräck? Har du riktiga och rejäla spännband till släpvagn och takräcke? Kanske gör du en utflykt till IKEA för att kika på några mindre grejer som du är helt säker på ska gå in i din bil. När du kommer till avdelningen för bokhyllor kommer du på en superbra idé som också inkluderar en bokhylla i två sektioner som är 2 meter höga. Du känner att du verkligen måste få med dom hem och hoppas att dom går in i bilen, annars har du takräcken på bilen att surra fast lasten i.

Olika spännband

När du kommer utrullandes med dina två långa sektioner, som också väger bly, så börjar du leta efter spännbanden du brukar använda. Det är 4 stycken remmar du brukar ha liggandes i bagageutrymmet ifall du behöver sätta fast något någon gång. Du och din sambo lyfter med stor ansträngning upp sektionerna på takräckena efter att flera gånger ha försökt att få in dom i bagaget men det går inte. Det ena spännbandet är lite slitet i ena änden men du tänker att det säkert håller ändå, det har ju hållit i över 20 år så varför inte en dag till? Det där spännbandet med spännare som du har köpt för att kunna lastsäkra ordentligt ligger tyvärr hemma i garaget. Egentligen vet du om att det förmodligen inte är tillräckligt att lastsäkra sektionerna med de spännband du har till hands.

Spännband med spännare

För att vara helt säker på att lasten är säkrad, så gott som du kan uppnå, så ska du ha kraftiga spännband med så kallade spännare. Det är för att du ska kunna dra åt ordentligt när du lastar saker på släpvagn eller takräcke som inte ska kunna lossna och flyga av, vilket kan orsaka stora skador på andra bilförare. Kontrollera också hur stor vikt som dessa spännband klarar av att hantera. Det är stor skillnad mellan olika spännband.