Vad behöver du i dina friluftskläder

När du är ute i skog och mark krävs det lite mer av dina kläder än under vanliga dagar. Det är svårare att söka skydd om vädret slår om, och då är det bra att ha kläder som klarar olika förhållanden. En annan sak är att man ofta både rör sig mycket i emellanåt svår terräng, men också sitter ner med en kopp kaffe eller bara njuter av livet. Då är det skönt att ha friluftskläder som dels leder bort värme och svett, men som också håller dig varm.

Att tänka efter före är aldrig fel. Satsa på kvalitet

Byxor – Du vill gärna ha ett par slitstarka vandringsbyxor. Se för guds skull till att de är bekväma. Är de väderbeständiga är det ett plus. Vem vet om det kommer lite regn.

Jacka – Här finns lite olika alternativ. Kör du flera lager är det läge att satsa på lite tunnare fritidsjacka som är vind och vattentät. I kallare delar av landet eller på vintern kan det varasmart att satsa på en tjockare jacka.

Skor – Om dina fötter inte trivs blir friluftslivet en pina. Ta dig gott om tid att hitta ett par som passar just dina fötter. Kan ofta bli dyrare än man både tror och egentligen vill, men snåla ALDRIG på skorna.

Underställ – Förr hade man långkalsonger, numer är det oftast underställ. Ett inre lager som skall hålla kroppen varm och torr. Om du inte tycker ull är för obekvämt skulle jag rekommendera att satsa på det. Fantastiskt skönt mot huden.

Hur hittar man det man behöver

Ja det finns ett stort utbud och känns lite som köparens marknad. Jag har hittat min favoritleverantör av fritidskläder till familjen hos https://p4h.se/. Det finns både billigare och dyrare alternativ men här vet jag att jag får det jag vill ha. Mycket av det jag köper är nog egentligen jaktkläder men det spelar inte mig någon roll vad det kallas, så länge som det är funktionellt som fritidskläder.